Bounce streetdance

Många av de moderna danser som införlivats i dansens kulturhistoriska arv, kommer från just gatunivå och har av den anledningen fått olika namn såsom streetdance. Med anledning av detta skapas många olika grupper och en av de mest kända och skickligaste i Sverige är Bounce Streetdance Company. Denna grupp av unga killar och tjejer skapades redan 1997, och har sedan dess blivit ett ganska välkänt namn inom danskretsar rörande modern dans. I Bounce Streetdance Company finns det många mebounce dlemmar som har varit delaktiga i mycket och har många strängar på sin lyra. Här handlar det om en grupp som har koll på allt från koreografi till att utföra själva dansen.

I Bounce Streetdance Company kan du exempelvis finns Fredrik Rydman som har varit permanent domare i So You Think You Can Dance Scandinavia. Många andra i gruppen har också varit med och satt upp allt det koreografiska gällande denna stora tävling som finns i världens alla hörn. Ganska så nyligen satte också Bonuce Streetdance Company ihop en vacker koreografi av Beat It, som en hyllning till den för ett tag sedan avlidne Michael Jackson. Bara detta sätter genast Bounce Streetdance Company på den stora kartan gällande professionella dansgrupper inom dagens moderna musik.

Finns det andra grupper som Bounce Streetdance Company?

Nu är naturligtvis inte Bounce Streetdance Company den enda grupp som finns gällande att dansa professionellt till modern musik. Här finns det massor av andra grupper bara i Sverige. Ser du till det internationella planet kommer du naturligtvis att finna ännu flera. Är du intresserad av att finna uppsättningar gjorda av alla dessa grupper är Youtube något som kommer att fungera perfekt. Här kommer du nästan alltid att finna de första stapplande stegen för de olika grupperna, till att de slutligen skapar riktigt professionella uppsättningar. Precis som svenska Bounce Streetdance Company.