Kända dansare

När du tänker på att Sverige är ett så litet land, med så få invånare har det faktiskt funnits förvånansvärt många bra dansare som blivit kända både i Sverige och på det internationella planet. Tidigare på denna sida talades det om streetdance bandet Bounce. Här findansarens då en av Sveriges idag mest kända dansare vid namn Fredrik Rydman. På denne utövarens lyra är det både klassiska danser och moderna danser som det finns kunskap att utföra. För att sedan se på historien har det funnit många fina dansare genom tiderna i Sverige. Då ska det mest ses till dansare från den moderna dansens tid.

Redan runt 1980 fanns det två bröder vid namn Emilio och Vito Ingrosso, vilka blev mycket kända tillsammans med det stora stjärnskottet Pernilla Wahlgren. Här blev det till och med så att den ena brodern gifte sig med sångerskan, men är numera skild och omgift för länge sedan. För övrigt finns det även andra kända svenska dansare som Daniel Da Silva och dennes syster Carin Da Silva. De båda har medverkat som instruktörer i Let’s Dance och även gjort succé i många andra framträdanden. Förutom detta finns också den kvinnliga dansaren Cecilia Ehrling som gjort stora succéer inom dansen på det nationella planet.

Svenska dansare mot den internationella eliten

När du ställer de svenska professionella dansare som finns mot den professionella eliten, är det faktiskt häpnadsväckande hur bra det ser ut. I detta fall hänger faktiskt lilla Sverige med på ett mycket bra och högt plan gällande både klassisk och modern dans. Många av dessa utövare har även setts i de klassiska uppsättningarna av stora internationell pjäser och musikaler. När det gäller att tävla i dans på det internationella planet lyser fortfarande den svenska flaggan ganska så högt, och behåller på så sätt sin forna glas med stolthet.