För att få den kunskap och lärdom som krävs för att verkligen kunna dansa bra kommer det för de allra flesta att behöver kurser inom dans och alla de olika danser som finns att välja på. Till detta kommer det då att behövas bra danslärare, som verkligen kan lära danslärareut allt det du behöver veta. En bra lärare är oftast någon som tidigare har tävlat inom dans och som har bred erfarenhet av dansen och dessa rytmiska rörelser. En danslärare kommer också att vara den som kan många olika danser. Så bli därför inte förvånad om du får samma lärare vid olika danskurser på samma skola.

Det viktiga med en danslärare ligger inte enbart i hur skicklig denne är på att dansa och hur många olika danser denne kan, även om det givetvis är mycket viktigt. Här kan det också handla om vilka egenskaper som din danslärare har då det gäller att lära ut olika danser. Saknas kunskapen att lära ut kommer heller inte eleverna att lära sig det de betalar för, vilket då kan leda till att den dansskola som läraren arbetar på får ett dåligt rykte. Här handlar det om en kombination av skicklighet gällande dansen och en stor portion av pedagogiska kunskaper.

Vill du bli danslärare?

Det finns många olika människor i samhället som är bra på olika saker. Är du den som verkligen vet hur det går till att dansa både modern dans och de klassiska tävlingsdanserna, kommer du kanske att vara ett perfekta ämne för att bli Sveriges nästa stora danslärare. Blir du riktigt bra kanske du till och med kommer att få vara med som instruktör i Let’s Dance, som är ett populärt TV-program där olika kändisar tävlar mot varandra i just olika danser. Här gäller det då att vara en riktigt bra danslärare.